Brännland Iscider Magnum, foto: Matilda Audas Björkholm

Brännland Iscider Magnum

I oktober 2019 släppte Brännland Cider sin första iscider på magnumflaska. Årgången 2017 buteljerades i mindre än 100 exemplar och intresset var betydligt större än väntat. 

Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider
– Vår ursprungliga tanke var att buteljera i magnum för oss själva men vi ställde ändå en fråga under våren till våra distributörer för att stämma av intresset för formatet. 

Reaktionen lät inte vänta på sig. Årgången bokades upp i både Sverige och utomlands på mindre än ett dygn och tillsammans med sin svenska distributör Vinunic släppte man ett litet fåtal flaskor över Systembolaget under hösten. 
– Framgången med 2017 gjorde att vi beslutade buteljera fler magnum av 2018 och de flaskorna har mötts av om möjligt ännu mer intresse.

Den 9:e december släpper Brännland Cider ett begränsat antal magnum 2018 över Systembolagets beställningssortiment. 

Andreas Sundgren Graniti,
– 2018 är en exceptionell årgång, i perfekt balans, och med stor lagringspotential. Magnum är förstås ett fantastiskt format att lagra i men lämpar sig också för julbordet med många gäster eller den lite större nyårssupén. 

Livets Goda ger Brännland Iscider 2018, 96 poäng och skriver,
”Vi möts av karamelliserade sockertoner som påminner om en blandning av crème brulée och tofféekola, tillsammans med aprikos, apelsinskal och naturligtvis huvudrollsinnehavaren; äpple. Det föreligger en vacker syrlig sötma i denna butelj, där det inte finns inte en gnutta flamsighet i strukturen…Det är en absolut fenomenalt genomtänkt, väl utförd och välsvarvad cider vi har att göra med. Lika lyxig som god!”

Andreas Sundgren Graniti om årgången, 
– 2018 års iscider präglas av ett av de bästa äppelår vi har sett i Sverige under det senaste decenniet. Vid pressning visade musten upp osedvanligt höga sockerhalter utan att förlora den exceptionella balans mellan syra, sötma och kropp som kännetecknar årgången. Jäsningarna under vårsäsongen var mjuka och harmoniska och utfördes i ännu högre utsträckning än tidigare år på ekfat.

Vi tror att Brännland Iscider 2018 har potential att bli en klassisk årgång med exceptionell lagringspotential.

Brännland Iscider 2018 Magnum (1500 ml) har artikelnummer 76673. Priset är 1299 kronor och flaskan levereras i en vacker trälåda. Produkten släpps också i en begränsad utgåva till Horeca. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.