Ny barchef till prisbelönta Gotthards krog

Gotthards krog har förstärkt teamet med ett för krog-Umeå bekant ansikte. Jake Blanch tar över som barchef när Fredrik Ljungberg får nytt uppdrag som assisterande restaurangchef.
– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla och ta barupplevelsen på Gotthards krog till nästa nivå, säger Jake Blanch.

Efter många år som bartender i London valde Jake Blanch att styra skutan till Sverige för tre år sedan. Under den tiden har han hunnit bli ett välkänt ansikte bakom Umeås bardiskar. Närmast kommer han från Duås cocktailbar Open/Closed, och sedan oktober är han ny barchef på Gotthards krog.
– Mina föräldrar jobbade i branschen så det var ett ganska naturligt karriärval. Umeå var mindre väntat. Det är en avslappnad stad som är lätt att trivas i, det finns ett ”buzz” och människorna här är fantastiska, säger Jake Blanch.

Under sin första tid som barchef har han fokuserat på att bygga teamet. Han har även hunnit bidra med en jordgubbsstinn mocktail, en alkoholfri cocktail, till en bok som ett lokalt UF-företag tagit fram.
– Oavsett om du önskar dryck med eller utan alkohol ska du kunna få någonting riktigt härligt i glaset. På Gotthards kommer vi att introducera lite mer cocktails, både med och utan alkohol. Vi kommer fortsätta att ha hållbara inslag med råvaror från lokala aktörer och vårt svinnprojekt men vi tänker oss också lite nya smaker och några alternativ med en japansk touch, berättar Jake Blanch.
Till menyn Gotthards krogs torg har kockarna inspirerats av den japanska pubtraditionen izakaya. Vilket även har uppmuntrat till kreativitet vad gäller dryckerna i baren. Jake Blanch igen:
– Vi ser till exempel framför oss ett utbud av sake, ris- och fruktviner för våra gäster att upptäcka och överraskas av.

Den tidigare barchefen Fredrik Ljungberg går nu in i en ny roll som assisterande restaurangchef, med särskilt ansvar för matsalsupplevelsen.
– Jake är helt rätt person att fortsätta utveckla baren. Han kommer med nya idéer och hans bakgrund, med gedigen erfarenhet av såväl moderna som klassiska cocktails, känns spännande för oss. För min del kommer jag att fokusera mer på Gotthards krog som helhet, och på matsalsupplevelsen som vi är inne i en spännande fas med, säger Fredrik Ljungberg.

Gotthards krog har fått flera utmärkelser genom åren, som Årets kroginteriör på Restauranggalan, Årets hållbara restaurang 2018 av nätverket Hållbara Restauranger och en prestigefylld plats på The Guardians lista över de 10 coolaste restaurangerna i världen. Gotthards krog är också en av Västerbottens högst rankade restauranger i White Guide.

Jake Blanch tillträdde tjänsten den 1 oktober. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.