//

En smakupplevelse utöver det vanliga med Västerbottensost® och NÒR

Efter ett slutsålt event hos Linnea & Peter i Örnsköldsvik tidigare i år tar Västerbottensost succén vidare till Umeå och brasserie NÒR den 23 november för en helkväll med osten i centrum. Med under kvällen finns Ostmästare Thomas Rudin som bjuder gästerna på historier om den mytomspunna osten från Burträsk.

-Det är alltid en fröjd att få möta kockar som värnar om en äkta smakupplevelse. Jag ser fram emot att komma till NÒR och prova deras meny och se hur de tolkat Västerbottensost i sin matlagning. Jag ser även mycket fram emot att möta alla gäster under kvällen och berätta mer om Västerbottensost, säger Ostmästare Thomas Rudin.

Beläget högst upp i Clarion Hotel erbjuder NÒR inte bara en fantastisk utsikt men även nordisk kokkonst med en europeisk twist. Kvällen till ära har Executive Chef Nils Albertsson, Head Chef Javier Capella och Restaurangchef Malin Nilsson tillsammans planerat en exklusiv meny med utvalda drycker som är framtagna för att skapa en smakupplevelse utöver det vanliga.

– Till den här menyn har vi försökt skapa rätter där osten känns naturlig och där den också kommer till sin rätt. I vissa av rätterna har den fått en huvudroll, i andra ska den fungera som smakbärare och en del av sammanhanget. Osten är redan perfekt så vårt jobb är snarare att få den att kännas relevant i olika sammanhang och visa dess mångsidighet och det hoppas jag att gästerna kommer att uppskatta, säger Nils Albertsson, Restaurangchef NÒR.

Menyn
Några av de rätter som serveras är; Puffad Västerbottensost med löjrom och syrad grädde samt Kolgrillad oxfile med tryffel, krokett med Västerbottensost, broccoli och pommes Pont Neuf.

Exklusivt en kväll
Denna smakupplevelse äger rum den 23 november på brasserie NÒR, Clarion Hotel i Umeå. Det finns ett begränsat antal platser och biljetterna släpps onsdag den 1 november kl 12.00 på https://umea.restaurant-nor.co..

Lämna ett svar

Your email address will not be published.