Porsche carrera Cup Scandinavia. Foto: Micke Fransson7teambild.se
//

Kolla racing på Sveriges nordligaste tävlingsbana

Motorintresserad? Då ska du inte missa Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena i Fällfors, fem mil nordväst om Skellefteå, 14-15 juni. Tävlingen körs på en nedlagd militärflygplats, som nu är Sveriges nordligaste tävlingsbana och Skandinaviens modernaste. Bland racingklasserna finns till exempel Porsche Carrera Cup Scandinavia, en anrik tävling som körts sedan 2004, och i år har sju deltävlingar. Midnattssolsloppet är den nordligaste. I den långa rad av förare som deltagit i Porsche Carrera Cup Scandinavia genom åren sticker namn som Mika Häkkinen, Kenny Bräck, Tony Rickardsson, Prins Carl Philip Bernadotte, Felix Rosenqvist och Stig Blomqvist ut lite extra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.