///

Clarion Hotel – Umeås nya mötesplats

Start

På det nya Clarion Hotel Umeå finns 16 konferenslokaler, där den största på 500 kvadratmeter rymmer hela 800 personer stående. Utanför finns en stor och fin mingelyta, där konferensgästerna även kan checka in på hotellet – utan att behöva stå i kö i lobbyn.
– Allt som gästerna behöver finns under ett och samma tak – restauranger, barer, spa, skybar och takterrass med utsikt över Umeälven. Det är väldigt uppskattat, säger Viktoria Andersson, vd på hotellet. 

Text: Elin olsson Foto: Clarion hotel

Hotellets 14 000 kvadratmeter är fördelade på 13 våningar, 270 hotellrum och 16 konferensrum – mitt i centrala Umeå. Längst upp i hotellet ligger brasserie NÒR, skybar, takterrass, gym samt spa med pool och bastu. 
– Hotellet är inte bara ett hus med många sängar och härlig frukost, utan också en pulserande plats att mötas på, oavsett ändamål. Här hjälper vi dig att skräddarsy din drömkonferens, säger Viktoria Andersson.
Det minsta konferensrummet rymmer åtta personer och är fullt utrustat med bland annat videoutrustning. Den största konferensen – bankettsalen – är på 500 kvadratmeter och rymmer 300 personer i middagssittning och 800 personer stående. Däremellan finns konferensrum i flera olika storlekar.
– Banketten är delbar i tre delar, så vill man dela upp ett möte i olika sessioner så är det fullt möjligt. Lokalen är väldigt anpassningsbar utifrån det event man har. Det kan vara styrelsemöten, konstutställningar, föreläsningar, konserter och mycket, mycket mer, säger Viktoria Andersson.

Konferensytorna är samlade i en egen del av hotellet och ligger alla i anslutning till en stor mingelyta, där förmiddags- och eftermiddagsfika serveras.

– Är man en mindre grupp kan mingelytan även användas till grupparbeten och liknande. Här serverar vi fördrinkar, mingelluncher och låter liveband spela. Det är en luftig och bra yta, där det även gå att ha mässor och utställningar, berättar hon.
Viktoria tillägger:
– Vid större konferenser där gästerna ska bo över på hotellet, kan de checka in och få sina rumskort på mingelytan – utan att behöva stå i kö vid lobbyn. Det går även att abonnera hela konferensvåningen för sig själv.

Spaet på Clarion Hotel Umeå. Foto: Marlene Nilsén

Vid övernattning kan gästerna ta hissen till sitt hotellrum, ta ett glas bubbel på spaet, en after work på takbaren med fantastisk utsikt över Umeälven, och sedan äta middag på brasseriet högst upp.
– Vi har allt under samma tak, vilket uppskattas av konferensgästerna – de behöver inte lämna hotellet om de inte vill. Dessutom är Umeå som stad väldigt bra för konferenser. Det är nära flyget, gångavstånd till allt och vi har ett fantastiskt utbud av mat och dryck, säger Viktoria Andersson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.