/

Restaurang Wild River är nominerade till Stora Turismpriset 2023

Idag släpptes namnen på de nominerade företagen till årets Stora Turismpris och från Västerbotten finns restaurang Wild River på listan. – Att vår lilla restaurang är nominerad känns överväldigande, säger Freddy Holmgren, en av ägarna.

Vid Mårdseleforsen i Vindelns kommun ligger restaurangen som satt Västerbotten på gastronomikartan. Ägarna Freddy Holmgren och Emma Wåhlstedt har gjort den lilla restaurangen välkänd genom sina innovativa rätter med fullt fokus på Västerbottens råvaror. Att de blivit nominerade till priset kom som en chock för dem.
– Det känns helt fantastiskt och vi var verkligen inte beredda på det här, säger Freddy.

Varje region får ge en nominering till priset och valet på Wild River motiverar regionturismchefen med deras unika positionering.
– Valet föll på Wild River därför att det är en restaurang, mer eller mindre mitt ute i ingenstans, som erbjuder en unik kulinarisk och västerbottnisk upplevelse till sina gäster, säger Annika Sandström, regionturismchef.

Den 6 december är det prisutdelning på Münchenbryggeriet i Stockholm och Emma och Freddy planerar att vara där.
– Ja vi kommer åka ner, det känns kul att få vara där i egen person, säger Freddy.

Fortsättning följer för Emma och Freddy

Den 8 oktober håller restaurangen öppet för sista gången vilket Freddy beskriver som bitterljuvt, men att det ändå känns rätt att sluta när det är som roligast. På frågan vad de kommer göra efter den 8 oktober är svaret lite svävande.
– Vi kommer fortsätta laga mat i Västerbotten, men vart det blir det får man spekulera lite till om, säger Freddy Holmgren.

Om Stora Turismpriset

För att vinna Stora turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till en nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta för att utveckla och sprida kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora turismpriset, Årets ciceron och arbetar för att sprida kunskap till aktörer inom turism och besöksnäring.

De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län. Priset delas ut den 6 december på  Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med konferensen  Besöksnäring på agendan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.