/

Flera nyheter i Tärnabys backar

Två nya nedfarter för offpiståkning, ett uppdaterat barnområde med ny belysning och en splirrans ny webbplats. Det är några av nyheterna i Tärnaby i år.
– Hos oss är fjället i centrum – hit kommer de som verkligen gillar att åka skidor, säger David Johansson, vd på Tärnaby Alpint, som driver skidanläggningen.

Tärnaby erbjuder enastående skidåkning i fantastisk fjällmiljö. Här finns 5 liftar och 13 nedfarter – däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken. Inför säsongen har dessutom två nya nedfarter tagits upp på östra fjället – för ren offpiståkning.
– Vi har allt från barnområden och familjevänliga backar till utmaningar som testar dina förmågor. Vi brukar säga att vi är orten för den skidåkande skidåkaren, säger David Johansson och skrattar.

I år har bland annat ett av barnområdena uppdaterats med ny belysning och en nylanserad webb finns på plats.
– Hos oss ska det vara enkelt att vara skidåkare. Man ska lätt kunna hitta information om oss på webben, det är nära mellan boende och backar, vi har bra parkeringar i anslutning till liftarna, flera restauranger och det är lätt att hantera liftkort och ta sig upp på fjället, säger David Johansson.

I skidsystemet finns fyra matställen. Två av dem drivs av Tärnaby Sporthotell respektive Tärnaby Fjällhotell och två drivs av Tärnaby Alpint – Fikastugan i Ingemarbacken och Café Tärningen vid foten av Ingemarliften.
– Café Tärningen har renoverats inför säsongen. Bland annat har vi byggt en större uteplats och utökat serveringen utomhus, säger David Johansson och fortsätter:
– Nu ser vi fram emot en riktigt trevlig säsong. Gillar man skidåkning, natur och att känna friheten på fjället är det hit man ska åka! 

Läs mer på tarnabyalpint.se
[Text Elin Olsson Foto: Johannes Andersson, Unsplash]            

Lämna ett svar

Your email address will not be published.