/

Bland trädtoppar i Granö

Start

Hotell- och konferensanläggningen Granö Beckasin är en annorlunda destination vid Umeälven i de djupa norrländska skogarna. Här kan du konferera i ett stort och varmt Glashus, med höststormarna vinande utanför, och bo i Fågelnästen högt uppe i träden.
– Här är det nära till naturen och vi uppmuntrar våra gäster att hitta på något utomhus – med eller utan guide, säger Annika Ryman, medgrundare och vd.

Text: Elin Olsson Foto: Bea Holmberg

Granö Beckasin ligger vid Umeälven mellan Lycksele och Umeå, och har 27 rum – tolv på Ekohotellet, sex Fågelnästen och resten i stugor. Det finns flera möteslokaler, bland annat ett Glashus med en makalös utsikt över älven, där besökarna bara har en glasskiva mellan sig själva och naturen. I anslutning till glashuset finns också fågelnästena som både fungerar som hotellrum och möteslokaler för mindre grupper. 
– Ett möte högt uppe i trädtopparna får garanterat idéerna att flöda, säger Annika Rydman.

Många av konferensdeltagarna väljer att hitta på aktiviteter utomhus under sin vistelse. Man kan vandra, åka skidor eller gå på snöskor i skogarna och njuta av stillheten. Beskåda det mäktiga norrskenet och stjärnorna på vinterhimlen. Glida i maklig takt nedströms Umeälven på en timmerflotte som deltagarna själva byggt med hjälp av en guide. Åka släde efter draghundar – både vinter- och sommarhalvår – och bada bastu och badtunna.

– Vi vill få våra gäster att njuta av naturen. Och väl tillbaka får man njuta av vår fantastiska mat, tillagad med stor omsorg av ekologiska och närodlade råvaror, säger Annika Rydman.

I den charmiga Västerbottensgården som kallas Sjungaregården arrangerar Granö Beckasin så kallade off-grid-möten, som innebär att alla deltagare lämnar sina mobiltelefoner, presentationer och datorer utanför och så håller man ett analogt möte i stället. 

Hos Granö Beckasin är hela tiden utgångspunkten att alla grupper är olika. 
– Vi vill inte att man ska begränsa sig och tänka att det där kan jag inte göra med min grupp. Fråga oss i stället, vi anpassar oss efter gruppen och ordnar allt efter kundens behov och önskningar.

– Vi gör upp eld i kakelugnen och sköter markservicen. När man är analog blir det en helt annan konferens, man pratar med varandra på riktigt och kommer närmare ursprunget, säger Annika Rydman.

Granö Beckasin har en mysig kravmärkt restaurang med fullständiga rättigheter. Där serveras mat lagad från grunden, ofta med råvaror från trakten. 
– Det har blivit allt mer populärt bland våra konferensgäster att äta lunchen utomhus. Då lagar vi mat vid en öppen eld. Det är mycket uppskattat, säger Annika Rydman.

Konferenslokaler på Granö Beckasin

Glashuset
Huset har generös takhöjd och fantastiskt ljusinsläpp – men tack vare dess läge ändå minimalt med insyn. Här ryms upp till 15 personer.

Sjungaregården
Annorlunda lokal i en Västerbottensgård från 1800-talet med gammeldags möblering. Här finns inget typiskt konferensrum utan man använder de möbler som finns i huset. Här rekommenderas möten helt utan teknik.

Beckasingården
Den största konferenslokalen på Granö Beckasin. Här ryms upp till 40 personer.

Fågelnäste
Upp till fyra personer får plats i ett av Fågelnästena, som är byggda i träden på en kulle. 
Med utsikt över älven och skogen möbleras det upp med konferensbord och stolar. •

Lämna ett svar

Your email address will not be published.