/

Umeåhattar i New York

Modist Catharina Carlsson, verksam i Umeå med en studio i Holmsund, kommer under 18 – 23 november att befinna sig i New York för att visa upp sina unika, egendesignade och handgjorda hattar för den globala marknaden.

Tillsammans med 15 andra företag blev Catharina utvald att få visa upp sina unika och fantastiska hattar.
–Det känns spännande och lite överväldigande, både över ynnesten att ha blivit utvald till att få åka och över allt som man vill hinna förbereda innan man åker. Jag hoppas att det här blir första steget till att nå ut på en internationell marknad och vad gäller själva varumärkesbyggandet tror jag att det är väldigt positivt, säger Catharina.

Hon fortsätter:
–Att få visa upp sig i ett sådant här sammanhang kommer skapa större möjligheter till att få sälja mitt hantverk och att i förlängningen kunna leva på att tillverka hattar. Det är inte självklart att man lägger pengar på att köpa en handsydd hatt så det krävs nästan att man måste få en större kundbas än den Umeå och kanske till och med Sverige kan erbjuda. 

Utställningen sker i samverkan med Arctic Design of Sweden och deras satsning på att introducera företag från norra Sverige.
–Intresset för småskalig hållbar produktion ökar i världen och företag från vår region håller väldigt hög kvalitet i fråga om design och unicitet. Vi genomför denna exportsatsning för att följa upp det faktum att KKN som bransch är en tillväxtsektor som behöver utrymme att växa på utvalda globala marknader. Redan innan vi landat i New York märker vi att intresset är högt, via press vi fått och bolag som bokat in möten för att träffa oss på plats, säger Stina Berglund, projektledare Arctic Design of Sweden.

Arctic Design of Sweden är en plattform som marknadsför unik design av hög kvalitet från norra Sverige. Uppdraget är att stödja regionala designföretag med ambitioner att etablera sig på den internationella marknaden.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.