Martina och John styr på operabaren

Barchefen John Engström och hovmästaren Martina Karlsson är bekanta och populära ansikten för operabaren Elektras besökare. Nu blir de nya ansvariga på stället. 
– Vem vill inte sitta i en operabar, äta jättegod mat och dricka svinbra cocktails, är duons retoriska fråga.

Delat ledarskap, hur funkar det för er? Hur ser era roller ut?
John: Jag sysslar med det mesta som flyter och hamnar i glas, och är helst så mycket som möjligt på golvet. Men självklart är det en ”joint effort”.
Martina: Jag kommer vara ansvarig för bokningar, samarbetet med Norrlandsoperan och kommunikation via sociala medier och hemsida. Sedan har vi såklart en dialog när det gäller det mesta. Det är väldigt roligt att dela på ansvaret och jag tror att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. 

Ni har varit på Elektra ett tag innan ni nu börjar chefa där. Vad har ni för bakgrund?
John: Jag har varit i restaurangbranschen sedan unga år, diskare när jag var tonåring, jobbade mig in i köket. Ville bli kock och pluggade restaurangprogrammet på gymnasiet. Efter ett par år som kock började jag på Duå och Open/Closed där jag insåg att det var ute bland folk som jag hör hemma. 
Martina: Halkade in i restaurangbranschen när jag bodde ett par år i Australien och har tidigare jobbat på Elite Hotel Mimer vid sidan av studierna. Elektra kom att bli något speciellt för mig och därför kändes det väldigt roligt att ta sig an denna nya utmaning. 

Kommer gästerna att märka någon skillnad när ni tar över? Blir det några nyheter?
John: Det kommer nog bli en hel del andra viner än man har hittat här tidigare och mer viner på flaska som inte gör så ont för plånboken. På cocktailsidan kommer jag inte återuppfinna hjulet, men jobba med bra produkter och ta vara på råvaror när de är som bäst.
Martina: I matsalen kommer vi att jobba på att behålla den avslappnade och roliga stämningen och som John sa: mer roliga viner!

Konkurrensen hårdnar hela tiden i krog-Umeå. Vad gör ni för att sticka ut?
John och Martina: Vi försöker hålla stor ruljangs på det vi serverar för att göra det roligare för gästerna och för oss som jobbar. Sedan självklart: Högt i tak och en avslappnad stämning. Det ska vara gott och gött att hänga hos oss!

Elektras inredning är ju väldigt speciell, säg något om den. Vem har designat?
Martina: Inredningen är skapad av Yaam Arkitekter. Tanken är att den ska förmedla en känsla av ”bakom kulisserna” med träreglar, obehandlade träytor och en display av väldigt mycket smått och gott från rekvisitaförrådet.

Vilken är er mest minnesvärda kväll på Elektra hittills? Vad hände då?
John: Bartömningen när vi stängde inför sommaren. Krängde ut 200 cocktails på egen hand. Svettigt men kul!
Martina: För mig är det Littfest i våras då huset var fullt med olika spelningar och events. Knökfullt i baren in på småtimmarna och mycket spontandans!

Vilka är det som går på operabaren? Fokuserar ni på någon speciell målgrupp?
Martina: Det finns faktiskt något för alla. Kanske inte housemusik och Redbull vodka men utöver det huserar vi allt från pensionärer, barnfamiljer, vinälskare och kulturarbetare. 

Vad kännetecknar en riktigt bra bar?
John: Det är väl helt klart en helhet som måste komma ihop, men om man inte kan erbjuda bra service och bemötande tycker jag inte att en bar är mycket värd.
Martina: Håller med John, avslappnad och skön atmosfär, bra service och såklart hög kvalitet. 

Vilken är världens godaste drink?
John: Oj! Svår fråga, men skulle nog säga Margarita.
Martina: Är en sucker för Negroni. 

När arbetsdagen är slut, vilken opera lyssnar ni på?
John och Martina: Elektra av Strauss såklart!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.