//

Så blir Umeås nya legofest

Sportlovet i Umeå inleds 4-5 mars med Klossfestivalen – ett evenemang för legoälskande barnfamiljer och luttrade byggnördar. Under två dagar kommer 3.000 kvm på Nolia fyllas av miljontals legobitar och förutom att besökarna får vara kreativa och bygga fritt arrangeras byggtävlingar, workshops, lego-auktioner, skattjakter och mycket mer.

– Det känns fantastiskt roligt att för första gången ta Klossfestivalen till Umeå och norra Sverige. Lego ligger i tiden, det är skärmfritt och kreativt, säger Fredrik Novak, projektledare för Klossfestivalen.

Klossfestivalen, som tidigare arrangerats och sålt slut i bland annat Örebro och Göteborg, riktar sig till legofantaster i alla åldrar. Programmet i Umeå är fullspäckat och erbjuder bland annat på Sveriges största lego-byggtävling och en utställning med lego-projekt från privatpersoner. Besökarna erbjuds också workshops, underhållning på scen samt personliga möten med legoidolerna Kai, Lloyd, Emmet, Batman och Stephanie från populära Legoteman såsom Lego Ninjago, Lego Friends, Lego Batman m.fl.

– Evenemangstaden Umeå fortsätter växa och vi välkomnar Klossfestivalen med stor förväntan. Nästan alla har en relation till lego och jag tror att arrangemanget blir en sportlovsaktivitet som kommer locka såväl Umeåbor och inresande i alla åldrar, säger Henrik Vilhelmsson, Projektledare Evenemang på Visit Umeå.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.