//

Baek Heena till Littfest i Umeå

Den sydkoreanska bilderbokskonstnären Baek Heena mottog Astrid Lindgren Memorial Award 2020. På grund av pandemin är det först nu hon har möjlighet att komma till Sverige. Mellan den 12–17 mars deltar Baek Heena bland annat i författarsamtal på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Littfest i Umeå.

Söndag 12 mars kl 14.00, Tranströmerbiblioteket, Stockholm

Baek Heena räcker över en av sina figurer, specialgjord för Tranströmerbibliotekets ALMA-monter, och har sagostund för barnen.

Tisdag 14 mars kl 18:00-19:00, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

Författarsamtal med Baek Heena och Yukiko Duke i Hörsalen. Begränsat antal platser. Anmäl dig till samtalet här.
Samtalet arrangeras av Astrid Lindgren Memorial Award.

Fredag 17 mars kl 10.00 -11.00 Littfest, Umeå

Baek Heena samtalar med serietecknaren och bildkonstnären Anneli Furmark. Mer info på Littfests hemsida.

Om Baek Heena

Baek Heena är en sydkoreansk bilderbokskonstnär vars böcker är populära över hela Asien och även i Sverige. Hennes uttryck kännetecknas av egentillverkade miniatyrfigurer och miljöer som omsorgsfullt ljussatts och fotograferats. Debutboken Molnbullar, som också är hennes mest framgångsrika, kom på svenska 2019.

Baek Heena tilldelades Astrid Lindgren Memorial Award 2020 med motiveringen:

”Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.