//

Öppet hus på Konsthögskolan vid Umeå universitet

Vad innebär det att gå på en konsthögskola? Hur ser studenternas konst ut? Och vad krävs av de som vill studera på en konsthögskola? Konsthögskolan vid Umeå universitet håller öppet hus den 16 och 17 februari för alla som är nyfikna på hur det är att studera vid skolan och vill se studenternas arbeten. Alla är varmt välkomna mellan klockan 11-16 båda dagarna till konstnärligt campus i Umeå.

Det är så många som 300-400 som ansöker om en plats vid Konsthögskolan varje år men det är inte fler än mellan 12-15 studenter antas årligen. Under Öppet hus öppnar några av eleverna upp sina ateljéer, så att alla besökare kan se hur det är att studera vid skolan. Vi visar också en soloutställning och två grupputställningar med studenter från både bachelor- och masterprogrammen.

Öppet hus är en möjlighet att se mer av skolan och studenterna eller bara ta del av den konst som skapas i denna kontext. I entrén möts du av studenter som kan svara på frågor och visa runt på skolan.

Vad: Öppet hus på Konsthögskolan vid Umeå universitet

När: 16-17 februari, kl 11-16.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.