//

TV-kändis och pristagare står för underhållningen på Clarion Hotel® Umeå under Umepride

Clarion Hotel® Umeå har ingått i ett samarbete med Umepride, och bjuder in allmänheten till en kväll med underhållning och samtal inom ämnet. Fredagen den 29 september smyckas hotellets lobbybar i regnbågens färger och den välkända DJ ByPedro står för musiken. Under kvällen får man också en poesiupplevelse av den prisbelönte poeten Lo Ragnar samt en föreläsning med temat ett samliv i reform, i samarbete med Funktionsrätt Västerbotten.

DJ ByPedro, som nyligen vann titeln som segrare i TV-programmet Paradise 2023, gör sitt första framträdande i Umeå. Lo Ragnar äntrar scenen med ordkonst och prisbelönt poesi. Lo Ragnar utsågs 2022 som vinnare av Aftonbladets Kulturs skrivartävling Min Eld. Under kvällen blir det också en föreläsning som fördjupar förståelsen för förhållanden och samlivet tillsammans med Camilla Björnehall, Frida Myrsten och Linn Mari Nilsson.

Edvin Eklund, Marknad- och eventkoordinator på Clarion Hotel® Umeå, delar sin entusiasm om samarbetet:
– Då vi är en del av Strawberry som är officiell huvudsponsor av Pride så kändes det givet att vi skulle ta kontakt med Umepride och försöka hitta vår plats i festivalen. Samarbetet har fungerat bra och vi är jätteglada över att vi lyckats boka in ByPedro samt möjligheten att blanda festligheter med djup och mening i form av Lo Ragnar och såklart även föreläsningen under kvällen. Förhoppningen är att vi ska kunna utöka samarbetet ännu mer till nästa år, då Pride ligger oss varmt om hjärtat.

Umepride har under hela veckan och helgen fyllt schemat med en rad olika evenemang. Förutom aktiviteterna på Clarion Hotel® Umeå inkluderar deras schemat bland annat pridepyssel, drop-in vigsel, prideparad och den officiella Pridefesten på lördagskvällen.

– Vi valde att samarbeta med Clarion Hotel® Umeå som vårt Pridehotell, eftersom deras värderingar ligger i linje med våra. Vi hade en önskan om att införa ett lounge-event under festivalen, där vi hittade ett lyckat samarbete. Clarion känns helt rätt för oss med sin inställning till allas lika värde, säger festivalledaren för Umepride.

Clarion Hotel® Umeås helkväll är öppet för allmänheten och deltagandet är kostnadsfritt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.