Foto: Carl-Johan Utsi
/

Kittelfjäll satsar på vintercamping

Ökad efterfrågan ligger bakom en ny stor satsning av Kittelfjäll Utveckling AB. Tio miljoner investeras i nytt campingområde med 130 platser och ett nytt servicehus. Den nya campingen tas i drift under december 2018.

Vintercamping har blivit stort och de flesta av länets säsongscampingar är fullbokade och har långa köer. I Kittelfjäll har det endast erbjudits en enklare camping med provisoriskt servicehus, något som det nu blir ändring på.

Området ligger mitt i byn med direkt närhet till liftar, restauranger, skidspår och skoterleder. Till vintersäsongen färdigställs cirka 60 platser, och till sommaren fortsätter arbetet med resterande.
– Vi har öppnat upp bokningen för campingen och ett betydande antal vintersugna vintercampare har anmält sig, säger Jan Forsgren, VD i Kittelfjällsliftarna som ska sköta driften av Camp Kittelfjäll.
– Vi ser fram emot att få vara med och bygga upp en bra service för våra campinggäster och kommer göra lite extra för att campingen skall vara trevlig att vistas på för hela familjen.

Det omfattande markarbetet är genomfört under sommaren och hösten.
– Jag har arbetat med markprojekt större delen av mitt liv, men det har varit häftigt att få vara med att utforma en helt ny modern camping, i ett vackert skogsområde. En helt unik placering, säger Tomas Pallin KUAB, projektansvarig för allt markarbete.
– Vi har lagt mycket tid på att säkerställa att Camp Kittelfjäll har rätt funktioner och servicenivå för att dels fylla de krav moderna vintercampare ställer men även klara av en hög beläggning under vinterhalvåret, berättar Patrik Berg KUAB, ansvarig för byggnationen.

Carina Borg som tidigare stått på den provisoriska campingen är en av dem som redan nu bokat plats på den nya campingen inför säsongen. Hon ser flera fördelar med den lilla och genuina fjällbyn:
– Förutom den varierande och roliga utförsåkningen är längdåkningen helt suverän. I och med att man kan ta liften upp och sedan åka på fina spår uppe på kalfjället är den lättillgänglig även när man vill ta med sig de yngre barnen eller om man vill ta en eftermiddagstur på egen hand.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.