Norrlandsoperan, mingel. La Traviata, restaurang Elektra. Foto: Malin Grönborg
/

Två nya Umeåkrogar med höga ambitioner

Det händer mycket i Umeås krogvärld. Två av de senaste tillskotten med höga ambitioner är Elektra och Harlequin. Med Elektra har Norrlandsoperan äntligen fått en riktigt bra restaurang. Krogen har byggts om helt och är designad för att skapa en känsla av att hänga bakom scenen på operan. Förutom en lovordad meny, där du till exempel hittar konfiterad rotselleri och rimmad torskrygg, satsar Elektra också på bra barhäng och bjuder på djs varje fredag och lördag.

På Harlequin – ett syskon till restaurangen Hunger och Törst – är hjärtat en mysig vinbar med en imponerande vinlista där du alltid hittar roliga nyheter. De erbjuder stadens enda vinhotell, där du kan lagra en öppnad flaska och komma tillbaka vid ett senare tillfälle och avnjuta den. Menyn är i ständig förändring och anpassas efter de råvaror som är bäst just nu. Harlequin utmärker sig också med tvårättersluncher, som gjorda för att sitta lite längre än vanligt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.