Maria Andersson. Foto: Oscar Näsström.
//

Visfestival Holmön

– Sista helgen i juli är vi alltid på visfestivalen på Holmön. Alltid!, sa kvinnan längre fram i kön. Och bara så att du vet, i år SKA du också dit! Det blev alldeles tyst en sekund innan killen i kassan log och sa:
– Men så kul. Då ses vi där!  

Visfestival Holmön är det perfekta sommarminnet. Du kan ta med både barnen och gammelmorfar. Eller samla ihop kompisgänget till en annorlunda sommarfest – och njuta av både välkända artister och kommande stjärnor. 

Jubileumsfest i tre dagar – med tre teman
2019 firar visfestivalen 25 år och det kommer förstås att firas ordentligt. I år börjar nämligen Visfestival Holmön redan på torsdagen med en Vis-Jazz-afton. Fredagen har kvinnligt lokalproducerat som tema. Lördagens dagpass bjuder på Allsång på Holmön med kända artister och till det sista kvällspasset blir ett traditionellt festivalpass med många överraskningar.

På söndag förmiddag hålls som vanligt en gudstjänst i Visans tecken i samarbete med Sävar/Holmöns församling

Amanda Ginsburg. Foto: Sima Korenivski.

Mer än musik
Men det är faktiskt inte bara musiken som lockar. Det är liksom hela grejen – med picknickkorgen som ska packas, alla förväntansfulla människor på färjan och så den där känslan av att du kommit till Bullerbyn, när du går mot festivalområdet.

– Jag ser verkligen fram emot att besöka Visfestival Holmön i sommar. Roligt att spela på hemmaplan och dessutom i fint sällskap av andra kvinnliga musiker från Västerbotten. Mycket inspirerande! 
    Maria Andersson, Sahara Hotnights

Visfestival Holmön har länge haft fokus på en jämn fördelning mellan kvinnliga och manliga artister och även en hög andel lokalproducerad musik. I år vigs hela fredagskvällen åt fem kvinnor från vår del av världen. 

Kom och lyssna på Maria Andersson, som spelat många år i det världskända rockbandet Sahara Hotnights från Robertsfors, och som sedan 2015 också är soloartist. 

Missa heller inte Magda Andersson från Umeå vars texter handlar om det som är läskigt att prata om. Magda är också medlem i bandet Ye Banished Privateers som gästade festivalen 2017. 

Sol, sol, sol – och (all)sång
Alla utomhusfestivaler oroar sig för vädret. Men Visfestival Holmön brukar sällan misslyckas – för Holmön är faktiskt Sveriges soligaste ö! 

Dessutom finns ett stort och flera mindre tälttak, så om det nu händelsevis skulle komma några droppar kan du sitta lugnt och torrt. 

Maria Möller. Foto: Håkan Larsson.

– Jag har hört så mycket gott om Visfestival Holmön och är väldigt glad att nu själv få spela där. En sommarspelning jag ser mycket fram emot.
Maria Möller, sångerska, skådespelerska och komiker

Det är tydligen vetenskapligt bevisat att allsång gör dig friskare och gladare. Så en liten hälsoinsats med Kören K2 och körledaren Elin Örebrand, ska hjälpa hela publiken att sjunga ut. Kalasorkestern låter er hänga med i några låtar och precis som på Skansen kommer också några välkända artister som Maria Möller och Jack Vreeswijk. 

I år ska du också dit!

Programmet 25-27 juli

Torsdag – Vis-Jazz-afton 
Midgårdskolans musikelever
Claes Janson 45 min
Amanda Ginsburg 
B.S.T.O. Band

Fredag – Lokalproducerat som lyfter fram kvinnliga artister
Maria Axelsson
Magda Andersson
Chimären
Maria Andersson
Halm 

Lördag em – Allsång på Holmön
Kören K2 under ledning av Elin Örebrand
Jack Vreesvijk 
Kalasorkestern
Maria Möller 

Lördag kväll – Grand Finale
Wäcklén & Allén
Ahlman/Jonsson 
Mats Westling 
Frida Andersson 
Pugh

Lämna ett svar

Your email address will not be published.