//

Äntligen Vinterfestival i Malå igen!

Efter 7 års uppehåll är det återigen dags för Vinterfestival i Malå. Denna gång är det Gold Of Lapland som tillsammans med lokala föreningar anordnar festivalen.

Utebio, final av Burkarcupen, tävlingar, Hanna Ferm, bankett på hotellet och mycket mer kommer att hända under festivalen som äger rum 24-26 mars.

”Äntligen är programmet satt. Engagemang från inblandade föreningar, företag och organisationer i Malå betyder så mycket. Det är lokalborna som gör festivalen komplett” säger Anna Israelsson, Gold of Lapland, tillika en av festivalarrangörerna.

Fredagkväll blir det utebio och Malå IF Skidor bjuder på grillkorv vid elden och familjetävlingen ”Generationsracet”. Under lördagen bildar lokala matkreatörer en Food court vid foten av Tjamstan, samtidigt som Burkarcupens final avgörs i backen, Kulturskolans elever uppträder, tävlingar hålls och Hanna Ferm uppträder på utescenen. Söndagen blir det vinteraktiviteter i byn Rentjärn.

”Vi hoppas att alla i Västerbotten, Sverige och världen som gillar vinter, fest och glädje bokar in den här helgen i Malå” säger Anna Israelsson.

Huvudsponsorer är Malå kommun, MENI AB och Boliden.

Burkarcupen Gargnas2022. Foto: Anna Nilsson

Lämna ett svar

Your email address will not be published.